Stavelseskrig

Af Tina Winther og Naja Lundgreen

DKK 65,00 (eksl. moms)

I mødet med længere ord, kan det for mange elever være en god støtte at kende til stavelsesdeling som læsestrategi. I vendespil og stavelseskrig rettes fokus på stavelsesinddeling som strategi. Eleverne kan her møde længere ord, men som alle er opbygget af lydrette stavelser sådan, at eleverne kan anvende både bogstav-lydstrategi og forsøge sig med stavelsesstrategi som angrebslæseteknik.

Spillet leveres i en solid plastæske

ISBN978-87-93826-03-8
TrinIndskoling
KategoriSpil
 • Beskrivelse

  Stavelseskrig
  36 kort, 2-4 elever.

  Indledningsvis kan de være en god idé at præsentere eleverne for spillets ord og lade dem klappe ordene i stavelser. Vælg de af kortene, der har illustrationer på.

  Kortene blandes. Eleverne fordeler nu kortene i bunker svarende til antal spillere. En elev vælges til at sige ”1,2,3”, hvorefter alle spillere lægger ét kort på én og samme gang.

  Den, der har lagt et ord indeholdende flest stavelser, vinder de andres kort som et stik. Hvis alle spillerne eller fx to af dem lægger ord bestående af samme antal stavelser, er der krig mellem de pågældende parter. Når aktuelle duel er afgjort fortsætter spillet med alle spillerne til næste duel osv. Vinderen er den, der får flest stik.

  Vendespil
  Alle kortene blandes og fordeles ud på et bord. Eleverne skiftes til at vende to kort. Når de vender kort, skal de læse det ord, der fremgår af kortet og gerne klappe antal stavelser i ordet. Når man finder to kort, hvor ord og illustration passer sammen, har man fået stik. Man kan evt. udvide spillets regler med, at der er stik hver gang, der er samme antal stavelser ift. ord og/eller billede. Vinderen er den, der får flest stik.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.