Vendespil med blødt ”d” i slutlyd

Af Tina Winther og Naja Lundgreen

DKK 65,00 (eksl. moms)

Når eleverne har lært, at der til hvert bogstav hører en lyd, skal de dernæst lære, at nogle bogstaver lader sig repræsentere ved flere lyde. Vendespillet til dansk her fokuserer specielt på det bløde d og består af sæt af kort med ord med blødt d i slutlyden.

Spillet leveres i en solid plastæske (se billede)

ISBN978-87-93826-06-9
TrinIndskoling
KategoriSpil
  • Beskrivelse

    2 x 36 kort, 2-4 elever.

    Via vendespillet med særligt fokus på det bløde ”d” får eleverne trænet, hvordan d-lyden også kan fremtræde. De øvrige lyde i ordene er lydrette sådan, at det udelukkende er det bløde ”d”, der er distraktionsfaktor. Kortene blandes og fordeles ud på et bord. Eleverne skiftes til at vende to kort. Når de vender et kort, skal de læse det ord, der fremgår. Når man vender to ens ord, har man fået stik. Lad evt. eleverne lave en sætning med ordet, førend de får stikket.

  • Blødt d i slutlyd

    Blødt “d” i slutlyd er en særlig type lyd på dansk, der kan være svær at genkende og ikke mindst udtale korrekt, hvis man eksempelvis har dansk som andetsprog.

    For at udtale det korrekt skal man placere tungen mod tandkødet bag de øverste fortænder og derefter slippe luften ud gennem mellemrummet mellem tungen og ganen. Forskellen mellem blødt “d” og hårdt “d” i slutlyd er, at stemmebåndene vibrerer under udtalen af blødt “d”, men ikke under hårdt “d”.

    Blødt “d” i slutlyd er almindeligt i dansk og kan findes i mange almindelige ord som “mad”, “god”, “fred”, “glad” og så videre.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
  • Ingen varer i kurven.