Dyrekort – Anette K Matematik

Af Anette K Matematik

DKK 65,00 (eksl. moms)

Dyrekort er et sjovt matematikspil der henvender til elever i indskolingen og specialundervisningen.

Spillet ligner de gamle bil-kortspil og træner eleverne i at aflæse oplysninger og bruge betegnelser som: længde, højde, vægt, centimeter, kg og gram.
Der arbejdes også med at omregne enheder, da nogle betegnelser står i kg. og andre står i gram.
Der er 18 dyrekort med fire betegnelser og en tegning.

TrinIndskoling, Specialundervisning
KategoriSpil
 • Beskrivelse

  Idéer til brug af kortene:

  Dyrekort
  Kortene blandes og omdeles med badsiden opad så alle får lige mange kort. Hver spiller samler sine kort i en bunke med bagsiden opad. Den yngste spiller begynder spillet og nævner en af de tekniske oplysninger
  på øverste kort i bunken, fx længde/bredde. Modspillerne nævner efter tur størrelsen af den tilsvarende oplysning på deres øverste kort. Spilleren med den højeste værdi tager stikket – sit eget og de andres øverste kort og anbringer dem under sine egne kort. Vinderen af første runde må vælge næste oplysning der skal dystes i.
  Den der til sidst har alle kort, eller den med flest kort efter en aftalt tidsramme har vundet.

  Quiz og byt
  Alle elever får et kort og går rundt mellem hinanden i lokalet. Når to elever mødes, sammenligner de kort, bytter og finder en ny makker. Under Quiz og byt kan kortene bruges som i spillet ”Dyrekort”, hvor eleverne selv vælger en kategori at dyste i eller hvor der på forhånd er valgt fx vægt (gram og kg). Her kan eleverne sammen øve og hjælpe hinanden med at omregne enhederne.

 • Matematikspil

  Et kortspil til matematikundervisningen der indøver og repeterer forskellige matematikrelevante oplysninger på en sjov og anderledes måde. Spillet spilles som den gamle klassiker bilkort hvor man dyster i at have de bedste egenskaber for den bil man har på kortet, her blot med dyr i stedet.

  Dette betyder, at eleven forholder sig til ting som længde, vægt, højde, centimeter, kg. og gram – samt værdien af overstående, så der kan vælges den rette oplysning at dyste i. Et sjov kortspil til matematik i indskolingen!

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.