Madmatik 1

Af Jesper Albinus

DKK 29,00 (eksl. moms)

MIN MATEMATIK-serie henvender sig til elever på mellemtrinnet og er en serie uden progression hæfterne imellem. Serien arbejder med alle de overordnede fælles mål, der er for matematik på mellemtrinet, herunder også alle kompetencerne – hvorfor det kan bruges som en form for brush-up eller til de elever der måske ikke fik det hele med.

Ideen er at eleverne, afhængig af deres interesser, kan arbejde med de samme emner og kompetencer på tværs af hæfterne. Det vil sige, at eleverne i den samme klasse kan sidde med forskellige hæfter, men stadig komme igennem de samme faglige mål og emner. Man kan sige, at det er den samme matematik der arbejdes med, men med forskellig indpakning. Derfor er der en oversigt bagerst, som du som lærer kan bruge til at planlægge opgaver og brugen af hæfterne.

Serien består af titlerne: Madmatik, Fodboldmatematik og De vildeste dyr i matematikken.

Spilleplader til hæftet kan hentes her.

Hæftet er blevet anmeldt af Rikke Dyrhave på “Æseløret.dk”. Se anmeldelsen her

ISBN978-87-93552-22-7
TrinMellemtrin
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Madmatik
  Madmatik-hæftet tager først og fremmest udgangspunkt i alle de overordnede fælles mål, der er for matematik på mellemtrinet, herunder også alle kompetencerne (se oversigten bagerst i hæftet), men der lægges også op til, at der arbejdes med kreativitet, spil og åbne opgaver.

  Hensigten med hæftet er at skabe spændende tilgangsvinkler til matematik med udgangspunkt i et overordnet emne; mad!, der for det første er en naturlig del af elevernes dagligdag, men som også er udviklende og udfordrende i forhold det praktiske, kreative og ikke mindst det matematikfaglige.

  Grundtanken er, at emnet mad kan åbne for en bedre forståelse af matematikkens egenskaber og metoder, imens at der også gives mulighed for at dygtiggøre sig i selve madlavningens kunst, gerne sammen med familien derhjemme, men også i skolen, hvis det er muligt. Hæftet Madmatik er også tænkt som en mulighed for at arbejde tværfagligt med f.eks. hjemkundskab og idræt.

  Derudover er en af ideerne, at du som lærer kan give opskrifterne for som lektie, så man f.eks. kunne lave en chokoladekage som aflevering.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.