Regnestrategier – Brøker 1

Af Camilla Vium Andersen

DKK 29,00 (eksl. moms)

“Regnestrategier – Brøker 1” er det første hæfte i en serie på 2 hæfter, der henvender sig til elever i 3.-6. klasse og opefter. “Brøker 1” lægger vægt på at arbejde med brøker gennem genkendelse i hverdagssituationer, udvikling af forståelse for brøker samt at udforske sammenhænge mellem brøkers værdier. Desuden fokuserer det på brøkbegrebets opbygning i titalssystemet og sammenhængen med decimaltal, og eleverne opmuntres til at udvikle metoder til at arbejde med brøker på forskellige måder. “Brøker 1” fokuserer således på de grundlæggende brøkkoncepter, deres repræsentation, og hvordan de passer ind i forskellige matematiske og hverdagssammenhænge.

Det andet hæfte, “Brøker 2”, bygger videre på disse færdigheder ved at arbejde med brøker og de fire regnearter for at give eleverne en fuldstændig forståelse af brøkers anvendelse.

ISBN9788794323307
TrinMellemtrin
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Generelt søger “Brøker 1”, på en inspirerende  måde, at udforske brugen af brøker i matematik og den virkelige verden, herunder deres repræsentation som en del af helheder, andele af mængder og positioner på tallinjer. Forståelse fremmes ved hjælp af praktiske eksempler og opgaver, som understøtter elevernes evne til at sætte brøker sammen, forstå ækvivalente brøker og anvende forlængelse og forkortelse af brøker.

  Om “Brøker 2”

  “Brøker 2” dykker dybere og bygger videre på den grundlæggende forståelse af brøker etableret i “Brøker 1”. Hæftet arbejder med addition, subtraktion, multiplikation og division af brøker, både med og uden fællesnævner. Det indeholder også tekstopgaver, der knytter brøkregning til hverdagen, samt en lærervejledning for at understøtte undervisningen.


  Brøker 2 indeholder:
  – Addition af brøker med og uden fællesnævner
  – Subtraktion af brøker med og uden fællesnævner
  – Multiplikation af brøker, inklusive helt tal gange brøk og brøk gange brøk
  – Division af brøker, herunder helt tal divideret med brøk, brøk divideret med helt tal, og brøk divideret med brøk
  – Tekstopgaver, hvor brøker anvendes i situationer fra hverdagen.

   

   

 • Om serien

  Forfatteren har valgt at opdele emnet i to dele: grundlæggende forståelse af brøker og derefter brøker og de fire regnearter, for at give eleverne en grundig indføring uden for hurtig progression. Sammen tilbyder disse hæfter en mulighed for at styrke elevernes matematiske færdigheder gennem en kombination af teoretiske forklaringer og praktiske øvelser, så eleverne opnår en solid forståelse af brøker som dele af helheder, mængder og tal på tallinjer, og hvordan man regner med dem.

   

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.