Rummy 200 ‘prepositions’

Af Jessie Johansen

DKK 65,00 (eksl. moms)

Rummy 200 ‘prepositions’ henvender sig til elever på mellemtrinnet og i udskolingen.

Elverne få mulighed for, på en sjov og legende måde, at træne sætningsdannelse på engelsk med særlig fokus på præpositioner.

Reglerne kendes fra kortspillene Rommy og 500, men i stedet for at man fx lægger es, konge, dame ned som et stik, kan man fx lægge kortene med henholdsvis “The flowers” og “are” ned som stik, da verbets endelse passer med subjektet. Man har nu påbegyndt en korrekt sætning, og man får pointe for de 2 kort i stikket. Har en anden spiller fx kortene “on” og “the table” på hånden, kan vedkommende lægge de 2 kort til “vores” stik. Der er der er nu dannet en hel, korrekt, meningsgivende sætning og vedkommende får så pointe for de 2 kort.

ISBN978-87-93826-64-9
TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriSpil
 • Vejledning

  2-4 spillere

  Forberedelse: Kortene blandes og hver spiller får 7 kort. Resten lægges i en bunke med bagsiden opad. Et enkelt kort vendes siden af bunken.

  Forløb: spilleren der har tur kan: tage et kort op fra bunken, tage det øverste vendte kort, eller tage hele bunken med ”brugte kort”.
  Herefter kan spilleren lægge kort, der passer sammen, ned på bordet foran sig selv eller lægge kort til modspillernes sætninger (kortene lægges dog foran spilleren selv). Spilleren afslutter turen med at lægge et kort fra hånden ned i bunken med brugte kort.

  Danne sætninger: En komplet sætning består af et blåt, et rødt, et lilla og et grønt kort. Der må dog også lægges et blåt og et rødt ned, som passer sammen. Et rødt kort passer sammen med det blå kort, hvis verbets endelse passer til det blå subjekt – ental og flertal.
  Et lilla og et grønt kort passer til resten af sætningen, hvis sætningen giver mening. Her skal der være særligt fokus på den betydning præpositionen har.

  Fx The girl plays in the street

  Hvis en spiller kun har lagt et blåt og et rødt kort ned, er det muligt for en anden spiller, når det er deres tur at lægge et lilla og grønt kort ned, hvis de passer til det blå og røde kort, og hvis sætningen giver mening.
  Når en spiller lægger sit sidste kort fra hånden ned i bunken med
  brugte kort, er runden afsluttet, og der tælles point. Herefter spilles ny runde og pointene lægges oveni. Første spiller til fx 200 har vundet.

  Blå kort = 5 point
  Lilla kort = 5 point
  Grønne kort = 5 point
  Røde kort = 10 point

  Hvis man kan give den korrekte forklaring på betydningen af præpositionen i sætningen = 10 point

  Kort på hånden, når der lukkes, tæller tilsvarende minuspoint.

   

 • Om præpositioner på engelsk

  Præpositioner på engelsk er den type ord, der normalt placeres foran et substantiv eller en pronomen for at angive tid, sted, retning eller anden relation mellem ordene i en sætning. De hjælper med at forbinde ideer og give klarhed og præcision til en sætning.

  Der findes forskellige typer af præpositioner på engelsk. De tre typer af præpositioner der oftes henvises til handler om tid, sted eller retning/bevægelse.

  Tidspræpositioner
  Præpositioner der handler om tid er eksempelvis: After, before, by, during, from, since, until og lignende. Disse bruges til at beskrive placeringen i tid.

  Stedspræpositioner
  Stedspræpositionerne angiver placeringen i sted. Det er ord som: Above, behind, below, beside, by, inside, on og lignende.

  Retning/bevægelsespræpositioner
  Disse bruges til at angive en retning eller bevægelse, det drejer sig om ord som: Agains, along, from, into, off, up, upon og lignende.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.