Satz 200 Hjælpeverber

Af Camilla Vium Andersen

DKK 65,00 (eksl. moms)

Satz 200 hjælpeverber er et spil der træner sætningsdannelse og henvender sig til elever på mellemtrinnet og i udskolingen.

Et hjælpeverbum er et verbum der hjælper med at danne sammensatte tider i førnutid, førdatid og fremtid. Spillet træner primært sætningsdannelse hvor hjælpeverberne Sein, Haben, Werden indgår og bruges til at danne sætninger. Et eksempel på en sætning kunne være: Meine Schwester hat braune Augen

Spillet et bygget op over det klassiske spil 500, men der spilles kun til 200 da det ellers tager for lang tid at gennemføre. Spillets kort består af ord i forskellige farver, som sat rigtigt sammen danner en sætning.

Spillerne får 7 kort hver, og ud fra disse korte skal spillerne forsøge at danne sætninger, der lægges ned som et stik. Turen går på omgang og spillerne trækker skiftevis kort var bunken og lægger stik ned, eller lægger kort til andre spilleres stik for at fuldende sætninger, som det kendes fra ‘500’. Et stik er nemlig ikke nødvendigvis en fuld sætning, men kan også blot være begyndelsen af en sætning, blot kortene er grammatisk korrekt sat sammen. Man kan altså lægge kort til de andre spilleres stik, hvis man har kort der passer her til.

Læs hele spilvejledningen nedenfor.

Skal der arbejdes med andre verber, kan det være relevant at kigge på vores tyske undervisningsspil “Satz 200 modalverber”

ISBN978-87-93826-71-7
TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriSpil
 • Vejledning

  Spilleregler for 2-4 spillere
  Forberedelse:

  Kortene blandes og hver spiller får 7 kort.

  Resten af kortene lægges i en bunke med bagsiden opad. Et enkelt kort vendes og lægges ved siden af bunken.

  Forløb:

  Spilleren der har tur kan: tage et kort op fra bunken, tage det øverste vendte kort, eller tage hele bunken med ”brugte kort”.

  Herefter kan spilleren lægge kort, der passer sammen, ned på bordet foran sig selv eller lægge kort til modspillernes sætninger (kortene lægges dog foran spilleren selv).

  Spilleren afslutter turen med at lægge et kort fra hånden ned i bunken med brugte kort.

 • Danne sætninger:

  En komplet sætning består af et blåt (subjekt), et rødt (personbøjet verbum)  og et lilla (akkusativ objekt eller adverbium) kort. Der må dog også lægges et blåt og et rødt kort ned, som passer sammen. Et rødt kort passer sammen med et blåt kort, hvis verbets endelse passer til det blå subjekt

  – kongruens. Et lilla kort passer til resten af sætningen, hvis sætningen giver mening.

  Fx Meine Schwester hat braune Augen

  Blå kort = 5 point
  Røde kort = 15 point
  Lilla = 10 point

  Alle spil leveres i en solid plastæske.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.