Sjov med matematik 1A

Af Jette Østergaard og Gert Fuursted

DKK 29,00 (eksl. moms)

Sjov med matematik er en serie læringshæfter med mange selvrettende opgaver. Serien begynder med 1A og 1B, hvor tallene 0 – 100 indgår i opgaverne.

I hæfterne indgår også opgaver, hvor eleverne øves i at skrive tallene, så de fremtræder letlæselige. Hæftet arbejder både med algoritmer og strategier og har fokus på at det skal være sjov matematik frem for det modsatte. Derfor arbejdes der med matematikken på et væld af forskelige måder.

På siderne hvor der trænes algoritmer er disse ofte selvrettende, så eleverne kan arbejde selvstændigt eller i små grupper. Der arbejdes også med strategier med bl.a 10’er venner, ligesom forskellige tal-sudoku’er gør arbejdet matematikken sjovere og til et fag hvor eleverne motiveres til at tænke lidt dybere ved hjælp af matematik. Vi ønsker at at matematikken i sjov med matematik skal være sjov matematik frem for det modsatte.

ISBN978-87-93552-16-6
TrinIndskoling
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  I opgaverne er der en gradvis øget progression fra simple tælle-opgaver til lidt mere krævende additions- og subtraktionsopgaver. Tallene præsenteres på varierede måder – herunder begrebet ”gode venner” og enkle diagrammer.
  Mange af opgaverne er selvrettende, hvor facit er placeret i tilfældig orden i en boks ved siden af opgaverne.

  Hæfterne afsluttes med et selv-evalueringskema der kan bruges som et værktøj til, at eleven reflekterer over sin egen kunnen og give udtryk for dette. Herved har eleven og læreren et fælles udgangspunkt for, at kunne diskutere dette under en elevsamtale og i fællesskab beslutte, hvilke tiltag, der skal iværksættes. Skemaet kan endvidere bruges ved forældresamtaler, som udgangspunkt for elevens status og udvikling.
  Evalueringen kan foregå flere gange i løbet af skoleåret og derved vise den progression eleven har opnået.
  De gentagne evalueringer tydeliggør den reelle udvikling – også overfor den elev, som har svært ved selv at føle faglig udvikling.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.