Verbs – Go Fish

DKK 65,00 (eksl. moms)

Go Fish med verbs retter sig mod elever i 5. til 7. klasse og træner de stærke datidsbøjninger.

Det gælder om at samle stik, som består af fire kort, der består af nutids- og datidsformen af to verber der benytter samme bøjningsregel (på kortene markeret med samme farve).

Inden start deles 6 kort ud til hver spiller, og resten spredes ud på bordet med bagsiden opad. Læs hele vejledningen, og forslag til andre typer af spil nedenfor.

TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriSpil
 • Vejledninger:

  Go Fish

  Spillets formål:
  Det gælder om at samle stik, som består af fire kort, der består af nutids- og datidsformen af to verber der benytter samme bøjningsregel (på kortene markeret med samme farve). Herved træner eleverne de stærke datidsbøjninger. Inden start deles 6 kort ud til hver spiller, og resten spredes ud på bordet med bagsiden opad.

  Spilleregler:
  Spilleren, der har tur, må spørge en valgfri spiller efter et kort inden for en farve, som spilleren i forvejen har mindst et af. Man spørger med sætningen:

  ”May I have all your … cards, please?”

  Fx: ”May I have all your yellow cards, please?”

  Hvis den adspurgte spiller har kort inden for den givne farve, skal disse kort afleveres, mens der siges:

  ”Here you are.”

  Hvis den adspurgte spiller ikke har kort i den givne farve svares:

  ”Go Fish!”

  Spilleren der spurgte, trækker derefter et kort fra bordet. Herefter er det den næste spiller i urets retning, der har lov til at spørge. Hvis en spiller har alle fire kort inden for en farve lægges stikket på bordet foran spilleren. Der spilles til alle kort er samlet i stik. Vinderen er den, der til sidst har flest stik.

  Variation: Eleverne kan spørge om et bestemt ord, de mangler i deres farve.

 • Mix and Match

  Aktivitetens formål: Det gælder om at kunne høre og genkende nutids- og datidsformer af verber.

  Aktiviteten:
  Alle elever i klassen får udleveret et kort. Læreren har inden sørget for at tage det antal kort ud der passer til antallet af elever. Kortene blandt eleverne skal kunne samles parvis. Læreren starter aktiviteten ved at sige ”mix” og eleverne går rundt og bytter kort med dem de møder. Efter en passende tid (ca. 10 sek) siger læreren ”match” og eleverne siger det ord de har på deres kort højt, samtidig med at de lytter efter andre, der siger den modsatte form af ordet.

  Målet er for eleverne at finde sammen i par så hurtigt som muligt. Herefter siges der ”mix” igen og hele seancen gentages så mange gange som man lyster.

  Variation: Hvis man vil øge niveauet, skal eleverne stadig sige det ord, der på deres kort og lytte efter andres ord, men nu skal de finde sammen i bøjningsregler (farver) altså fire elever med to ord der bøjes på samme måde.

  Vendespil

  Aktivitetens formål: Det gælder for eleverne at kunne huske datidsformerne af verberne.

  Aktiviteten:

  Spilles som traditionelt vendespil. Alle kortene blandes og lægges med bagsiden opad på bordet. Den første spiller vender to kort, hvis kortene passer sammen (nutid og datid af samme ord), må spilleren tage de to kort og lægge dem som et stik foran sig. Hvis ikke kortene passer sammen vendes de igen.

  Herefter gentager den næste spiller proceduren. Spillet fortsætter indtil alle kort er fjernet. Vinderen er den med flest stik.

  Variation: Læreren sorterer på forhånd kortene i nutid og datid. Datidskort og nutidskort placeres nu med bagsiden opad med ca. 5 meters mellemrum. Eleverne står i den ene ende. Når det er elevens tur, vender de et kort i den ene ende og løber ned i den anden ende og vender et kort der. Hvis de passer sammen, er der stik og kortene fjernes. Spillet kan spilles i en lille gruppe, som man ville gøre i den stillesiddende version, eller klassen kan inddeles i hold med hver sit sæt kort, som holdet samarbejder om at finde stikkene i før de andre hold.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.