Vokaler 1

Af Kirsten Koch Jensen

DKK 18,00 (eksl. moms)

“Vokaler 1” støtter de elever i indskolingen og i specialundervisningen, der har behov for ekstra fonologisk træning. Det danske sprog, kendt for sine mange vokallyde, præsenterer en særlig udfordring, da en enkelt vokal kan repræsentere flere forskellige lyde afhængigt af ordets kontekst. Dette første hæfte i en serie af tre fokuserer på vokalerne “a, e, og i” og introducerer eleverne for både grundlydene og de forskellige varianter af lyde, disse vokaler kan udgøre. Gennem en række opgaver, forbedres elevernes færdigheder i at afkode og skrive ord korrekt ved at forstå og anvende vokallydene.

Hæfte på 16 sider i A5 format.

ISBN9788794323352
TrinIndskoling, Specialundervisning
KategoriHæfter
 • Generelt

  Dansk sprog er kendt for sine vokallyde, som ofte kan være en udfordring at mestre for både børn og voksne. Det skyldes, at hver vokal kan have flere forskellige lyde afhængigt af ordets kontekst. Denne kompleksitet kræver særlig opmærksomhed i indlæringsprocessen, hvor forståelse for vokalernes ændringer er essentiel. Serien “Vokaler – med fokus på vores danske vokaler støtter denne forståelsesproces ved at introducere elever til grundlydene og de forskellige lyde, som hver vokal kan repræsentere.

 • Til Læreren

  Til Læreren De danske vokaler har som bekendt flere lyde, hvilket kan drille, når et ukendt ord skal afkodes. I de tre vokalhæfter præsenteres eleven for vokalernes grundlyde samt én eller to andre lyde, som hver enkelt vokal kan have – dette med henblik på at skærpe elevens fonologiske bevidsthed. Materialet henvender sig især til de elever i indskolingen, der har brug for ekstra fonologisk træning. Hvert hæfte har fokus på tre vokaler og indeholder opgaver, hvor eleven skal afkode eller skrive ord med de gennemgåede vokallyde.

  Vokalhæfte 1 omhandler vokalerne: a, e og i
  Vokalhæfte 2 omhandler vokalerne: o, u og y
  Vokalhæfte 3 omhandler vokalerne: æ, ø og å

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.