Brøker & decimaltal

Af Jesper Albinus

DKK 65,00 (eksl. moms)

Spillekort, der er perfekte til træning og anderledes øvelser af brøker. Brøkkortene indeholder både brøker og decimaltal, men også diagrammer, så der også gives en visuel forståelse. I dette kortspil er brøkerne og decimaltallene i par, så der kan arbejdes med begge dele. Decimaltallene er også med til at beskrive størrelsesforholdene imellem brøkerne, og rummer derfor mange muligheder for undersøgende matematik.

Spillet leveres i en solid plastæske (se billede)

ISBN978-87-93826-25-0
TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriSpil
  • Spilforslag

    Klassisk vendespil

    “Find en makker”
    Hver elev får et kort, og skal så finde kortet/makkeren der passer til.

    “Krig”
    Det gode gamle kortspil “krig” blot med disse kort. (udfordrende ved brøker)

    “Over og under”
    Der vendes et kort ad gangen, og så skal man gætte om det efterfølgende korts facit/svar er over eller under det allerede vendte kort.

    Stafet
    Stafetløb, hvor læreren har svarene og eleverne har opgaverne. Eleverne skal så skiftevis løbe ned og hente et svar, og den tilhørende opgave, skal så løbe ned og hente det næste svar osv.

    Andre aktiviteter:
    Læg brøkkerne i rækkefølge
    Find brøker der tilsammen giver 1
    Træk 2 brøker fra bunken du skal addere, dividere, subtrahere og multiplicere.

  • Om brøker og decimaltal generelt

    Brøker og decimaltal er to måder at repræsentere og arbejde med tal på, som ofte bruges i matematik.

    En brøk er et tal udtrykt som en del af en helhed, hvor tælleren angiver antallet af dele, og nævneren angiver størrelsen af hele enheden. For eksempel er 1/2 en brøk, hvor tælleren er 1 og nævneren er 2, og det betyder, at der er en halv enhed. Brøker kan forlænges eller forkortes ved at gange eller dividere både tælleren og nævneren med det samme tal.

    Decimaltal er en anden måde at repræsentere tal på, hvor tallet er skrevet med decimaltegn og decimaler, der repræsenterer brøkdelen af tallet. For eksempel er 0,5 et decimaltal, der repræsenterer halvdelen af en enhed. Decimaltal kan også repræsentere brøker ved at dividere tælleren med nævneren. For eksempel svarer 1/2 til 0,5 som et decimaltal.

    Brøker og decimaltal kan konverteres til hinanden, hvilket er netop det, dette undervisningsspil arbejder med. For eksempel kan en brøk som 3/4 konverteres til et decimaltal ved at dividere tælleren med nævneren, hvilket giver 0,75. Og et decimaltal som 0,25 kan konverteres til en brøk ved at skrive tallet som tælleren og nævneren som 100 (fordi der er to decimaler), hvilket giver 25/100, som kan forkortes til 1/4.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
  • Ingen varer i kurven.