Konsonantklynger

Af Kirsten Koch Jensen

DKK 29,00 (eksl. moms)

Konsonantklynger henvender sig til elever i indskolingen samt i den supplerende undervisning, og skal ses som et supplement til den almindelige læse- og staveundervisning

Når et ord begynder med en konsonantklynge, kan det være svært at læse ordet, hvis man ikke lige genkender det. Det kan også være svært at stave ord med flere konsonanter først i ordet. Derfor skal man vide, hvilke konsonanter, der kan stå sammen i en klynge i starten af et ord, og man skal også vide, hvordan nogle af konsonanterne lyder, når de står sammen. Det er det, eleverne skal lære i hæftet her.

Opgaverne er enkle, og opgavetyperne gennemgående i hele materialet. Hæftet afsluttes med seks emnesider, hvor eleverne kan prøve kræfter med det, de har arbejdet med gennem hele forløbet. Sværhedsgraden stiger fra den første af disse sider til den sidste og kan derfor danne grundlag for en pædagogisk differentiering.

ISBN978-87-93826-61-8
TrinIndskoling
KategoriHæfter
 • Målgruppe

  Dette hæfte handler om konsonantklynger i begyndelsen af ord. Det henvender sig til elever i indskolingen og skal ses som et supplement til den almindelige læse- og staveundervisning. Især elever, der er afhængige af digitale programmer med ordforslag, har behov for at arbejde med konsonantklynger, der kan komme først i ord, for hurtigt og sikkert at få relevante ordforslag.

 • Ideer til undervisningen

  Sideløbende med arbejdet med hæftet kan der laves forskellige aktiviteter, fx:

  Konsonantklyngejagt
  Eleverne skal i en kort tekst finde ord med en eller flere konsonantklynger (fx bj, bl, br). Ordene kan skrives i et kolonnenotat eller på kort og sættes op i klassen og senere samles i et kartotek.

  Konsonantklynge + rimdel
  Eleverne får en rimdel og skal finde så mange ord som muligt ved at sætte en konsonantklyngeforan rimdelen. Egnede rimdele: -ade, -aske, – inke, -ist, -age, -ække, -us og mange flere.

  Spil med konsonantklynger
  Der laves kort med rimdele og kort med konsonantklynger. Kortene lægges i hver sin bunke medbagsiden opad. Eleverne skiftes til at trække et kort fra hver bunke og får stik, hvis der kan dannes et ord. Ellers lægges kortene nederst i bunkerne.

Andre har også købt

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.