LÆR ORDKLASSER 3 “Tillægsord”

Af Kirsten Koch Jensen

DKK 29,00 (eksl. moms)

LÆR ORDKLASSER er et systematisk indlæringsmateriale, der henvender sig til elever i 1-4 klasse.

I dette hæfte arbejdes der med tillægsord, også kaldet adjektiver. I hæftet læres bl.a. hvad der kendetegner tillægsord, hvordan de anvendes og hvordan de bøjes. Tillægsordene introduceres trin for trin, så den enkelte elev løbende kan knytte nyt stof til tidligere bearbejdet stof. Materialet indeholder fem kapitler, der indledes med en række færdigheds- og vidensmål, som det tilstræbes, eleven skal nå ved at arbejde med hæftet. Efter hvert kapitel er der opgaver, hvor eleven kan tjekke sine færdigheder.

I materialet indgår forskellige former for taktile og kinæstetiske aktiviteter for at imødekomme elevernes forskellige læringsstile og for at give dem mulighed for at få stoffet ind på forskellige måder. de kinæstetiske aktiviteter tilgodeser desuden kravet om bevægelse i undervisningen.

ISBN978-87-93552-41-8
TrinIndskoling, Mellemtrin
KategoriHæfter
 • Om tillægsord

  Et tillægsord er et ord der beskriver noget i en sætning og er dermed ’et tillæg’ til et andet ord. Tillægsordets latinske betegnelse er adjektiv og er værdifuld for eleven også at kende til.

  Tillægsord beskriver andre ting og situationer, både statiske ting i form af navneord, egennavne og pronominer – ”Et højt træ” – men også hændelser som ”Vinteren var lang”.

  Tillægsord bøjes i grader, efter hvor meget eller lidt noget er. Det gøres enten gennem endelser som i ”stor, større, størst” eller ved at sætte ’mere’ eller ’mest’ foran. På latin hedder de tre grader positiv, komparativ og superlativ, og på dansk grundform, højere form og højeste form. Dette kaldes for de regelmæssige bøjninger – for at gøre det rigtig forvirende findes der selvfølgelig også uregelmæssige bøjninger som eksempelvis “kort – længere – længst” eller “lille – mindre – mindst”.

  Til at træne dette specifikt, har vi udviklet en række kortspil om tillægsord. Se dem her:
  Kortspil om tillægsord med regelmæssig bøjning
  Kortspil om tillægsord med uregelmæssig bøjning

  Alternativt kan spillene købes som end el af et sæt med 5 spil om ordklasser. Se hele sættet her, hvor der både kan spilles med navneord, udsagnsord og tillægsord.

 • Arbejde i materialet

  Arbejdet i materialet er lagt an på tre arbejdsformer: 
  – Elevens individuelle arbejde
  – Arbejde i par
  – Gruppearbejde

  Ved gruppearvejde, vil det optimale antal elever vil være fire, men det kan også udføres i grupper med tre til seks elever eller ved enkelte aktiviteter flere, hvilket så vil være angivet. Det er blot vigtigt, at alle elever i gruppen (og i par-arbejdet) kan komme til orde. Gennem individuelt arbejde får den enkelte elev mulighed for at tænke og prøve selv. I samarbejdet med andre får eleverne mulighed for at reflektere og tale sammen om det, som skal læres, hvorved det er lettere at nå til erkendelse.

  Serien er består af 4 hæfter: “Navneord“, “Udsagnsord“, “Tillægsord” og “Små ordklasser

  Der er også mulighed for at undervise i ordklasserne men med et mere modent udtryk end serien her. Hæftet henvender sig til elever, som har brug for en hurtig, men alligevel grundig gennemgang af de vigtigste ordklasser.. Hæftet hedder “Ordklasser i overbygningen“.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.