Ordklasser i overbygningen

Af Kirsten Koch Jensen

DKK 29,00 (eksl. moms)

Ordklasser i overbygningen henvender sig til elever, som har brug for en hurtig, men alligevel grundig gennemgang af de vigtigste ordklasser. Ordklasser er vigtige at kende, for at kunne stave og skrive korrekt dansk, og når man skal lære fremmedsprog. Hæftet kan bruges af elever som endnu ikke har styr på de vigtigste ordklasser, eller af elever som har brug for et ‘brush-up’. Materialet er meget overskueligt bygget op, først en side med ordklassens indhold, hvorefter der er eksempler med forklarende noter og til sidst opgaver.

ISBN9788793826861
TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  At have styr på ordklasserne, hjælper til at kunne skrive og stave korrekt. I hæftet her arbejdes der med en række af de vigtigste ordklasser. De ordklasser der gåes mest i dybden med er:

  De tre store ordklasser:
  – Navneord (substantiver)
  – Udsagnsord (verber)
  – Tillægsord (adjektiver)

  Fire af de små ordklasser:
  – Bindeord (konjunktioner)
  – Forholdsord (præpositioner)
  – Stedord (pronomener)
  – Biord (adverbier)

 • I hæftet bruges de danske betegnelser for ordklasserne, men de latinske nævnes også. Når det er blevet besluttet primært at bruge de danske betegnelser, er det fordi de i højere grad siger noget om de enkelte ordklassers karakter og funktion. Til hvert kapitel vises en række eksempler med forklarende noter, der skal oplyse og guide eleven, når denne skal lave opgaverne, som passer til eksemplerne. Facitliste til alle opgaver findes på hjemmesiden her.

  Skal der arbejdes mere i dybden med de enkelte ordklasser, findes også vores serie “Lær ordklasser” der arbejder intensivt med de forskellige ordklasser i hvert sit hæfte.

  Du kan se alle hæfterne om specifikke ordklasser herunder:
  Lær ordklasser 1 – Navneord
  Lær ordklasser 2 – Udsagnsord
  Lær ordklasser 3 – Tillægsord
  Lær ordklasser 4 – Små ordklasser

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.