Krig med tillægsord – regelmæssig bøjning

Af Tina Winther og Naja Lundgreen

DKK 50,00 (eksl. moms)

Spillet træner tillægsord med regelmæssig bøjning – (1. grad) grundform, (2. grad) komparativ og (3. grad) superlativ. Igennem spillet præsenteres spillerne for tillægsordenes bøjningsformer, således at de regelmæssige endelser tydeliggøres og læres som endelsesmorfemer eller som dele af et ordbillede.

Spillet leveres i en solid plastæske (se billede)

ISBN978-87-93826-16-8
TrinIndskoling, Mellemtrin
KategoriSpil
 • Beskrivelse

  Formål: Her trænes tillægsord med regelmæssig bøjning – (1. grad) grundform, (2. grad) komparativ og (3. grad) superlativ. Igennem spillet præsenteres spillerne for tillægsordenes bøjningsformer, således at de regelmæssige endelser tydeliggøres og læres som endelsesmorfemer eller som dele af et ordbillede.

  Antal spillere: 2

  Spillet: Kortene deles mellem de to spillere, og de placeres foran hver spiller i en bunke med billedsiden nedad. Spillerne vender nu begge det øverste kort. Den, der har det højeste kort, vinder modstanderens kort.

  Højeste kort er et tillægsord i superlativ og laveste kort er et tillægsord i grundform. Når spillerne vender kort af samme værdi, bliver der krig. Begge lægger nu yderligere tre kort frem, og det tredje afgør, hvem der vinder krigen. Vinderen tager alle de vendte kort fra modstanderen. Hvis det tredje kort ved hver spiller har samme værdi igen, fortsætter krigen, og der vendes yderligere tre kort.
  De vundne kort placeres med bagsiden opad i bunden af vinderens kortbunke. Der fortsættes til én af spillerne har vundet alle modstanderens kort.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor eller ring +45 40 15 22 40
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.