Dansksporet 2

Af Naja Lundgreen

DKK 29,00 (eksl. moms)

Dansksporet 2 er et supplerende materiale der henvender sig til elever i 2. klasse eller i den supplerende undervisning. Emnerne der arbejdes med er: To konsonanter i forlyd og udlyd, stumme konsonanter, regler for stavelsesdeling, og hvordan konsonanter og vokaler ofte har flere lyde end deres standardlyde.
Hæftets opgaver og aktiviteter tager sit afsæt i kompetencemålene for læsning og fremstilling, som eleverne jf. Undervisningsministeriets forenklede mål skal mestre efter 2. klasse:

Dansksporet 2 tager metodisk afsæt i et balanceret læsesyn hvor der primært fokuseres på bogstavlyd- og syntesearbejdet, som er fundamental i udviklingen af gode og effektive læse- og stavestrategier. Ligeledes indgår nu, i stigende grad, opgaver med fokus på skriftsprogets indholdsside. Her skal eleven skrive små fortællende og informerende tekster, hvor færdighederne bruges funktionelt.

ISBN9788794323123
TrinIndskoling
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Generelt om Dansksporet

  I Dansksporet 2 er det overskueligt for dansklærer, forældre og eleven, som er hovedaktøren, at følge med på læringsruten frem mod at mestre de grundlæggende læse- staveteknikker og kunne bruge dem aktivt og funktionelt.
  Eleven arbejder, på struktureret vis, med mange typer af opgaver, der træner og konsoliderer udvalgte lydfokus i det enkelte kapitel.

  Materialet er opbygget af 10 ensartede kapitler, der alle afrundes med stavetjekket, som giver mulighed for et evaluerende kig ind i den enkelte elevs mestring af div. lydkonstellationer, stumme bogstaver m.v.

  Dansksporet omfatter 8 arbejdshæfter af stigende sværhedsgrad tilpasset 1.- 8. klasse. Hæfternes opgaver og aktiviteter er udformet på baggrund af de vedtagne ministerielle kompetencemål for læsning og skriftlig fremstilling. Hæfterne er tiltænkt som supplerende danskmateriale på de respektive klassetrin. Hæfterne er også velegnede til mindre hold i den supplerende danskundervisning/specialundervisning.

  Af de 8 arbejdshæfter, er de fire første udkommet. Se eksempelvis hæftet Danskporet 1, der er forgængeren til hæftet her, eller det næste i rækken, nemlig Dansksporet 3.

 • Til forældrene

  Dansksporet 2 er målrettet elever i 2. klasse og øvrige indskolingselever, der har behov for en systematisk gennemgang og indføring i de mange bogstavlyde og særlige lydfølgeregler, der kendetegner det danske skriftsprog.

  Opgaverne i Dansksporet 2 har fortsat til formål at skærpe barnets videre forståelse og brug af bogstavlydene, hvorunder de særlige lydforbindelser og lydfølgeregler nu tilkommer og introduceres.

  Målet med Dansksporet 2 er at lede barnet sikkert videre til det niveau i bogstav-lydlæren, hvor han/hun bliver bedre til at:

  • kunne analyse og skrive konsonantforbindelser i ord
  • kunne skelne mellem forskellige udtaler af selvsamme vokal
  • identificere drilske stumme bogstaver og lære, hvilke lydforbindelser de ofte opstår i
  • anvende stavelsesdeling som hjælpestrategi til at kunne læse længere ord ved at nedbryde ord i mindre og mere læsevenlige bidder.

  Dansksporet 2 er opbygget i 10 kapitler, som følger den samme læringsrute, herunder:
  Hovedsporet, Sidesporet og Stavetjekket.

  Hvert kapitel indledes med Hovedsporet, hvor et udvalgt lydfokus og/eller en lydfølgeregel bearbejdes på systematisk vis. Dernæst følger Sidesporet, som indeholder opgaver, hvor den funktionelle og kreative skrivning har god plads.

  Hvert kapitel afsluttes med Stavetjekket, hvor man vil kunne se, hvorvidt barnet har tilegnet sig en aktuel lydregel eller andet, som er blevet gennemgået i et netop bearbejdet kapitel.

  Dansksporet 2 angiver en systematisk, lærerig og kreativ læringsrute hen mod målet om at blive en sikker og god læser og staver.

  God fornøjelse

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.