Dansksporet 1

Af Naja Lundgreen

DKK 29,00 (eksl. moms)

Dansksporet 1 er et supplerende materiale til dansk der henvender sig til elever i 1. klasse eller i den supplerende undervisning. Materialet tager afsæt i et balanceret læsesyn med fokus overvejende på bogstavlyd- og syntesearbejdet, som er fundamental i udviklingen af gode og effektive læse – og stavestrategier. Sideløbende, og i stigende grad og niveau, indgår også opgaver med fokus på skriftsprogets indholdsside.

Hæftets opgaver og aktiviteter tager afsæt i kompetencemålene for læsning og fremstilling, som eleverne skal nå jf. Undervisningsministeriets forenklede mål.

I Dansksporet 1 er det overskueligt for dansklærer, forældre og eleven selv at følge med på læringsruten frem mod mestring af den basale læse-stavestrategi.
Eleven arbejder, på struktureret vis, med mange typer af opgaver, der repeterer, træner og konsoliderer bogstav-lydstrategien. Dansksporet 1 er opbygget af 10 ensartede kapitler, der alle afrundes med stavetjekket, som giver mulighed for et evaluerende kig ind i den enkelte elevs mestring af bogstavlydene den basale læsestrategi.

ISBN9788794323116
TrinIndskoling
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Generelt om Dansksporet
  Dansksporet omfatter 8 arbejdshæfter af stigende sværhedsgrad tilpasset 1.- 8. klasse. Hæfternes opgaver og aktiviteter er udformet på baggrund af de vedtagne ministerielle kompetencemål for læsning og skriftlig fremstilling. Hæfterne er tiltænkt som supplerende danskmateriale på de respektive klassetrin. Hæfterne er også velegnede til mindre hold i den supplerende danskundervisning/specialundervisning.

  Af de 8 arbejdshæfter, er de to første udkommet nu og det 3. er allerede under udarbejdelse.

  Opgaver i hæftet
  I Dansksporet 1 præsenteres eleven for hele alfabetet samt bogstavernes lyd og form. Dette sker gennem forskellige skriveøvelser. Bl.a. arbejdes der med skrivehus/bogstavhus, hvor eleven lærer bogstavernes skriveretning og øver sig i at skrive både store og små bogstaver.

  Hæftet et fyldt med opgaver af forskellig karakter, bl.a. arbejdes der med kreative tegneopgaver og fantasifulde øvelser i skriftlig fremstilling samt staveøvelser kombineret med sjove tegneopgaver der udfordrer elevernes fantasi.

  Andre opgaver i hæftet fokuserer på vokaler og konsonanter hvor eleverne lærer at skelne mellem de røde vokaler og blå konsonanter samt lytteøvelser der træner eleven i at afkode et ords forlyd og slutlyd.

  Alle sidernes layout samt opgaverne i hæftet kan ses i sin helhed ved at klikke på linket under produktfoto.

  Af de 8 arbejdshæfter, er de fire første udkommet. Se eksempelvis hæftet Danskporet 2, der er det næste i rækken.

 • Til forældrene
  Dansksporet 1 er målrettet indskolingsbørn, der har behov for en systematisk repetition af bogstavernes navn, lyd og form.
  Opgaverne i Dansksporet 1 har til hensigt at skærpe barnets fokus på den basale læse- og stavestrategi, hvor bogstavlyde sættes sammen til stavelser og ord eller analyseres i udvalgte ord.
  Hæftet er opbygget i 10 kapitler, som følger samme læringsrute, herunder:
  hovedsporet, sidesporet og stavetjekket.

  Hvert kapitel rummer en variation af opgaver, hvorunder den funktionelle og kreative skrivning også har god plads. Hvert kapitel afsluttes med stavetjekket, hvor det kan iagttages hvorvidt barnet konsoliderer den basale bogstav-lydstrategi i stavningen af, overvejende, lydrette ord.
  Dansksporet 1 angiver en systematisk, lærerig og kreativ læringsrute hen mod målet om at blive en sikker og god læser og staver.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.