Regnestrategier – Multiplikation og division

Af Camilla Vium Andersen

DKK 29,00 (eksl. moms)

Henvender sig til elever i slutningen af indskolingen og på mellemtrinnet.
Materialet giver eleven en række forskellige redskaber til arbejdet med multiplikation og division af tal. Eleven arbejder med strategier, der hver især er med til at udvikle elevens talforståelse til brug i forskellige matematiske situationer.

Dette hæfte kan bruges til arbejdet med en hel klasse og tages frem i kortere forløb, hvor man ønsker, at klassen arbejder med regnestrategier inden for multiplikation eller division.
Hæftet kan også bruges til matematikløft af enkelte elever, der har brug for et ekstra boost på vej til at udvikle alternative tænkemåder til de i forvejen kendte.

ISBN9788794323154
TrinMellemtrin
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Det er ikke hensigten at give en masse opgaver af samme type, men at vise eksempler på forskellige strategier. Hvis eleven har brug for flere gentagelser for at træne strategien, har de fleste elever adgang til hjemmesider med onlineopgaver, eller læreren kan hjælpe med at finde flere lignende opgaver til den pågældende elev.

  Det har været et bevist valg at bruge ordene multiplikation/gange, produkt/resultat, kvotient/facit i flæng – med ønsket om at gøre dem alle til kendte ord i elevernes ordforråd.

  Ligeledes benyttes flere repræsentationer for divisionstegnet igennem bogen, hvorved eleverne vænner sig til at se de forskellige skrivemåder, da det opleves, at eleverne i udskoling undres over især brøkstregen som divisionstegn.

 • Om multiplikation og division

  Hæftet her omhandler multiplikation og division, også kaldet gange og dividere. Multiplikation beskrives normalt med gange tegnet mellem de to tal der skal ganges, og processen kan beskrives som en gentagen addition. Eksempelvis kan resultatet af 4 x 2 findes ved at 2 sammen med sig selv 4 gange.

  Division er den modsatte operation af multiplikation. Starter vi eksempelvis med et vilkårligt tal, og først ganger med et andet tal og derefter dividerer med det samme tal, så kommer vi tilbage til det tal, vi startede med.

  Skal der arbejdes mere med multiplikation og division, kan det anbefales at tage et kig på vores matematik spil om netop disse regnearder. Et spil giver muligheden for at supplere hæfterne i undervisningen, og kan være en måde at gøre nogle repeterende opgaver mere underholdende på. Se eksempelvis:
  Krig med regnearter og brøker
  Schubitrix med multiplikation og division op til 100
  Domino med multiplikation

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.