Regnevægt

DKK 50,00 (eksl. moms)

 

Tal og aritmetisk vægt lavet af RE-Wood®.

Vægtens balancearm har 20 kroge hvorpå vægtpladerne kan hænges. På forsiden og bagsiden er krogene mærket med tal fra 1-10. Der kan fastgøre op til 5 plader til hver krog, så man kan beregne inden for nummerområdet 100.

Børn er ret fortrolige med muligheden for at måle og sammenligne, men med nutidens digitale vægte kan vejeprincippet være svært at forstå. De fleste børn har dog haft erfaringer med vipper på legepladsen, hvor de ubevidst legede de med “balance” og “balancering”. Hvis afstanden fra lige tunge børn til vippens midte er den samme, er vippen i balance. Hvis et tungere barn sidder på en vægtstang, synker vægtstangsarmen ned.

Med udgangspunkt i børnenes tidligere erfaringer med tal er talvægten velegnt til at illustrere de matematiske  relationer imellem talværdier, ligninger og uligheder.

 

 

TrinIndskoling, Specialundervisning
KategoriSpil, Konkrete materialer
  • Regnevægten giver eleverne i indskolingen mulighed for at undersøge tal og tal-relationer på en anderledes måde, end de er vant til. Sætter man fx en vægtplade på 10-krogen og en på 5-krogen på den ene side og 3 vægtplader på 5-krogen på den modsatte side, vil vægten balancere. Det samme sker, hvis man placerer en vægtplade på 2-krogen og på 3-krogen på den ene side og modsat en plade på 5-krogen. Her vil vægten også balancere.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
  • Ingen varer i kurven.