Sjov med matematik 0A

Af Jette Østergaard

DKK 29,00 (eksl. moms)

Matematikhæfterne 0A og 0B har det formål, at introducere simple regneopgaver indenfor addition og subtraktion, så eleverne er bedre forberedte til matematikundervisningen i 1. klasse.

Tallene 0 – 20 indgår i opgaverne, så værdi og navn indlæres.
I hæfterne indgår også opgaver, hvor eleverne øves i at skrive tallene, så de fremtræder letlæselige.
I opgaverne er der en gradvis øget progression fra simple tælleopgaver, til lidt mere krævende additions- og subtraktionsopgaver.

Hæfterne afsluttes med et selv-evalueringskema, der kan bruges som et værktøj til, at eleven reflekterer over sin egen kunnen og give udtryk for dette.

ISBN978-87-93552-97-5
TrinIndskoling
KategoriHæfter
 • Beskrivelse

  Matematik er et fantastisk fag, og en god start på faget ligger kimen til mange års god undervisning i netop matematik. Sjov med Matematik er vores bud på en serie af suppleringsmateriale, der gør matematikundervisning spændende, engagerende og ikke mindst sjov.

  Matematikhæfterne inderholder forskellige typer af opgaver til den første introduktion til matematik. I materialet her, henvendt den første matematik i børnehaveklassen, arbejdes der til en start eksempelvis med begreber som større og mindre end, 10’er vennerne og geometriske figurer. De matematiske begreber introduceres gennem varierede matematikopgaver. Både i form af de mere klassiske opgaver man kender fra matematikken, men også som priktegninger, labyrinter, find fem fejl og meget mere.

  De geometriske figurer som trekant, firkant, femkant og cirkel introduceres med navn og figur, og ingår eksempelvis i opgaverne som farvelægningsopgaver. Sjov med matematik 0A og 0B kommer også forbi klokken, hvor der arbejdes med klokken i hele timer angivet på et ur.

  Sjov med matematik er en serie der forsøger at arbejde med matematik på en sjov og varierende måde, i bestræbelserne på at give den bedste introduktion til faget matematik.

 • Talforståelse

  Sjov med matematik 0A og 0B er som nævnt henvendt den første matematik introduktion i børnehaveklassen. Ideen er at eleverne i et roligt tempo forberedes til undervisningen i 1. klasse. Det handler om talforståelsen og matematisk nysgerrighed gennem varierede og spændende opgaver, der gør oplevelsen med matematik sjov.

  Skal der arbejdes yderligere med talforståelsen kan det anbefales måske at krydre undervisningen med et matematikspil. Til den første introduktion og talforståelse kan man måske kigge på et spil som “Tæl og tal” – et enkelt vendespil, hvor et stik dannes af et kort med en mængde enheder på der skal kobles med et kort med det tilsvarende tal. Det kunne være et kort med 5 stjerner, der danner et stik med et kort med tallet 5 på.

  Måske det også kunne være relevant at arbejde med 10’er vennerne på en anden lidt sjov og engagerende måde – eksempelvis som et spil sorteper? Se spillet “Sorteper med 10’er vennerne” her. I sorteper skal man ud fra de kort man har på hånden danne stik, hvorefter man må stjæle fra sidemanden, hvorfor det er nødvendigt for eleven at lære hvilke 10’er venner de mangler for at deres kort på hånden bliver til et stik.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.