Wörter Raten ‘Samtalespil’

Af Camilla Vium Andersen

DKK 65,00 (eksl. moms)

Wörter Raten er et sjovt kortspil til tysk i udskolingen. Spillet stimulerer i høj grad samtalen, og det at formulere sig og danne sætninger på tysk. Spillet består af kort med kategorier med ord, som eleverne skal beskrive mens andre gætter. Men de må ikke bruge ordet fra kortet eller dele af ordet fx ‘der Teller’, når de skal beskrive en tallerken på tysk. Spillet passer til 2-6 elever, eller til en klasseaktivitet med quiz og byt.

Læs hele spilvejledningen nedenfor.

ISBN9788793826984
TrinMellemtrin, Udskoling
KategoriSpil
 • Vejledning:

  Dette kortspil er inspireret af brætspillet ”Hint”, hvor én af kategorierne er at fortælle om ord, som ens makker/ makkere skal gætte.

  Spilleregler for 2-6 spillere
  Alle kort blandes og lægges i en bunke med bagsiden opad. Holdene har tur på skift. En deltager trækker det øverste kort. På kortet står en kategori, som de øvrige deltagere gerne må kende. Det er så deltagerens opgave at beskrive de fire sorte ord, uden at sige selve ordene eller dele af dem.

  Makkeren/makkerne skal gætte de beskrevne ord, men må ikke sige det røde ord på kortet. Hvert korrekt gættet ord giver et point. Siges det røde ord, tæller det som to minuspoint.

  Opgaverne løses på tid – fx 1 minut pr. kort. Efter det ene minut, er det næste holds tur.

  Spillet kan spilles i grupper fx 2 mod 2 eller flere, men kan også bruges til en klasseaktivitet som quiz og byt.

 • Tysk spil

  Wörter raten er et spil til undervisningen i tysk. Tysk spil til undervisningsbrug giver mulighed for at differentiere undervisningen samtidig med at man kan få trænet nogle emner på en lidt anderledes og sjov måde. Et tysk spil er ofte også en måde, at få de elever der er en lille smule mere tilbageholdende med at bruge og udtale det tyske til at komme lidt mere på banen.

  De kortspil vi har på siden, er ofte udformet således, at de naturligt lægger op til, at eleverne bruger det tyske sprog aktivt for at vinde. Spillerne glemmer i kampens hede ofte, at de faktisk bruger det tyske sprog i deres svar, hvorfor de mange sætnings og samtale spil er et godt supplement til netop at få brugt de tyske ord aktivt.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.