Match’n Rhyme

DKK 65,00 (eksl. moms)

Match’n Rhyme er et vendespil til engelskundervisningen målrettet elever i indskolingen og specialundervisningen. I modsætning til almindeligt vendespil, hvor to ens kort udgør et stik, udgøres et stik i spillet her i stedet af to ord der rimer på engelsk.

Et stik er eksempelvis ‘Dog’ og ‘Frog’ eller ‘Flag’ og ‘Bag’.

Formålet med spillet er, at udvide ordforråd, at styrke udtale og lagring af ord i hukommelsen. Matc’n Rhyme benytter sig af en af de vigtige læsestrategier, der bygger på, at når man lærer at læse/stave et ord, så bliver det nemmere at læse ord der rimer på dette. Rim hjælper eleverne til at huske ord og giver hurtigt giver en forståelse af, at ord som næsten staves ens og lyder ens denne måde trænes forskellige ordbilleder

TrinIndskoling
KategoriSpil
 • Spilvejledning

  Spillets gang: (2-4 deltagere).

  Spilles som vendespil (Memory), men i modsætning til almindeligt vendespil, hvor to ens = stik, skal her to ord, der rimer, danne par (stik).

  Kortene blandes og lægges på bordet eller gulvet med bagsiden opad. Kortene kan lægges i rækker og kolonner eller blot spredes ud, så de ikke ligger oven på hinanden. Spillerne sidder omkring kortene og har tur på skift. Den, som har tur, vender først ét kort og benævner (på engelsk) billedet på kortet. Derefter vender spilleren endnu et kort og benævner billedet. Rimer de to ord, får spillerne stikket og må vende to nye kort. Nå de to vendte kort ikke matcher, går turen videre til næste spiller.

  Spillet fortsætter til alle rim-par er vendt. Den spiller, der har flest stik, har vundet.

  Eksempel på par, der danner stik: Dog – frog

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.