Fisk med navneord

Af Tina Winther og Naja Lundgreen

DKK 65,00 (eksl. moms)

Spillet træner navneordenes regel- mæssige bøjningsformer. Igennem spillet præsenteres spillerne hele tiden for navneordenes endelser, således at navneordenes endelser tydeliggøres og læres som endelsesmorfemer eller dele af et ordbillede.

Spillet leveres i en solid plastæske (se billede)

ISBN978-87-93826-14-4
TrinIndskoling, Mellemtrin
KategoriSpil
  • Beskrivelse

    Formål: Her trænes navneordenes regelmæssige bøjningsformer. Igennem spillet præsenteres spillerne hele tiden for navneordenes endelser, således at navneordenes endelser tydeliggøres og læres som endelsesmorfemer eller dele af et ordbillede.

    Antal spillere: 2 – 4 spillere.
    Spillet: Kortene blandes og spredes ud på bordet med bagsiden opad.
    Herefter trækker hver spiller 7 kort. Der vælges en spiller, som starter spillet ved at spørge en af de øvrige spillere om et givent navneord. Det gælder om at samle et fuldt stik dvs. et navneord, som er bøjet i alle 4 bøjningsformer. Hvis spilleren er heldig, modtager han et eller flere kort med samme navneord. Er han uheldig, og den adspurgte ikke har det pågældende navneordskort, må der ’ fiskes’ et kort op fra bunken. Herefter er det den adspurgtes tur. Der spilles indtil alle kort er væk og samlet i stik. Vinderen er den med flest stik.

  • Om navneord

    Navneord, også kendt som substantiver, er ord, der bruges til at betegne en person, et sted, en ting, en begivenhed eller en idé.

    Navneord kan have forskellige former afhængigt af deres grammatik og betydning, inklusive flertal, bestemthed og kasus. Flertalsformen af et navneord kan variere afhængigt af dets betydning. For eksempel har ordet “bog” flertalsformen “bøger”, mens ordet “hus” har flertalsformen “huse”.

    Bestemthed viser, om det specifikke objekt er kendt eller ej. For eksempel bruger vi artiklen “den” eller “det” for at identificere et specifikt objekt, mens artiklen “en” eller “et” indikerer et ikke-specifikt objekt.

    Navneord kan også opdeles i forskellige kategorier afhængigt af deres betydning og brug, såsom konkrete navneord, der refererer til noget fysisk, og abstrakte navneord, der refererer til en idé eller en følelse. Der er også fælles navneord, der henviser til ting af samme type, og egennavne, der henviser til specifikke personer, steder eller ting.

    Skal der arbejdes med navneordenes bøjninger inden for bestemt/ubestemt flertal/ental så kan det anbefales at tage et kig på “Sorteper med Agent kodeknæk – Navneord” – i dette spil dannes der stik ved at parre et navneord med det tilhørende korrekte bøjning.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
  • Ingen varer i kurven.