Plus med terninger – Anette K Matematik

Af Anette K Matematik

DKK 65,00 (eksl. moms)

Plus med terninger henvender sig til elever i indskoling og er generelt til alle som gerne vil træne talforståelse og den første addition.

Spillet indeholder 36 kort med de første additionsstykker og kan bruges allerede fra starten af indskolingen.
På alle kort er der en additions-opgave og repræsentation af opgaven ved hjælp af symboler med terninger. Det kan hjælpe eleven til at se opgaver og svar i stedet for at tælle sig frem.

Det giver en bedre mulighed for automatisering af opgaverne, så de ikke skal trænes igen og igen. Kortene kan hjælpe til at finde elevernes niveau inden for talforståelse og addition, når man samtaler med en elev eller en mindre gruppe af elever om repræsentationerne og, hvordan svarene kan findes.

TrinIndskoling, Specialundervisning
KategoriSpil
 • Beskrivelse

  Idéer til brug af kortene:

  Dialog
  Snak kortene igennem.
  Hvad sker det med et tal, når der lægges en til? Når der lægges to til? Hvad er forskellen på 2 plus 4 og 4 plus 2?
  Hvilke opgaver ser svære ud og hvorfor?

  Træk et kort
  Man samler alle kort i en bunke foran sig, trækker et kort og ser hurtigt på det. Hvis man ved hvad kortets værdi er lægges det til venstre. De kort man ikke kan svaret på lægges til højre.
  Når man har været hele bunken igennem lægges alle kort fra højre bunke frem. Se på opgaverne og tal om kortets repræsentationer.
  Et eksempel: Et kort med en 5’er og en 3’er kan se svært ud. Forestil dig, at du flytter en prik. Så bliver der 4 på hver terning. Så kan det være lettere at se, at svaret er 8. Når man har set alle kort fra højre bunke igennem prøves igen med samme bunke. Forsæt til alle/de fleste kort ligger i venstre bunke.

  Krig
  To spillere har hver en bunke kort. Hver spiller vender et kort, ”læs” regnestykket højt og sig svaret. Spilleren med højeste facit vinder begge kort. Hvis spillernes kort har samme værdi meldes der krig. Begge spillere lægger nu tre ekstra kort frem med bagsiden op.
  Spillerne vælger et kort der vendes, og den med højeste værdi vinder alle kortene på bordet. Der spilles til en spiller har alle kort, eller til den aftalte tid er gået.

  Quiz og byt
  Her går eleverne rundt mellem hinanden med hver deres kort i hånden. Eleverne mødes to og to. De fortæller på skift, hvilket kort de har samt kortets værdi. Derefter byttes kort og der findes sammen med en ny makker. Aktiviteten fortsætter til underviseren stopper den.

 • Hør Anette K forklare om “Plus med terninger” herunder

  Hun kommer bl.a. ind på hvordan kortene bruges til spillet krig, samt hvordan spillet åbner for nogle bestemte samtaler om regnestrategier.

   

  Eller hvordan hun bruger spillet i et værksted

  Der giver et indblik i elevernes regnestrategier.


Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.