Pluspar 2

Af Vektor

DKK 65,00 (eksl. moms)

Pluspar I (15+15 30+30)
Matematikspil der træner plusparrene 15+15 til 30+30. Kortene er opdelt så alle kort med pluspar er mørkeblå og alle kort med plusparrenes summer er lyseblå. Se regler beskrevet nedenfor.

Til alle kortspil medfølger en gratis plastkasse til opbevaring.

TrinIndskoling, Specialundervisning
KategoriSpil
 • Beskrivelse

  Regler
  Reglerne til dette spil kalder vi: ’Sorteper med bunke’.
  Et stik består af 2 kort, det ene med et pluspar fx 22+22 og det andet med plusparrets sum, i dette tilfælde 44. Forløbet ligner alm. Sorteper, men i stedet for at alle kortene fordeles blandt spillerne, så ligger overskydende kort i en bunke i midten, som man kender det fra andre spil.
  Spillet slutter, når der ikke er flere kort i den fælles bunke.

  Spilleren med flest stik har vundet. Der spilles uden kortet: ’Sorteper’.

  Spillets forløb
  ’Sorteper med bunke – åbne kort’
  Hver elev får 6 kort. De resteren- de kort samles i en bunke, hvor øverste kort vendes og lægges ved siden af bunken. Spillerne lægger nu deres 6 kort ned foran sig med billedsiden opad, så alle kan se hinandens kort. Først samler spillerne deres stik og lægger dem til side som i alm. ’Sorteper’. Herefter trækker spillerne et kort efter tur, men hver spiller kan frit vælge, om de vil trække fra bunken, tage et vendt kort fra bunken, eller tage et af de andre spilleres kort, for dermed at få et stik. Spillerne får således mulighed for at se og regne mange regnestykker, tænke strategi, og bliver naturligt stimuleret til samtale og samarbejde om matematikken. Det er let at få stik, derfor er det ikke tilladt at trække igen, hvis man får stik. Spillet slutter, når der ikke er flere kort i bunken, eller bunken med de vendte kort. Stikkene tælles op, og vinderen er spilleren med flest stik.

 • Spilvariationer

  ’Sorteper med bunke – lukkede kort’
  Hver elev får 6 kort. De resterende kort lægges i en bunke som før. Øverste kort vendes og lægges ved siden af bunken. Alle spillerne lægger nu deres mulige stik ned foran sig. Herefter trækker spillerne, efter tur, et kort fra bunken, eller tager det øverste vendte kort ved siden af bunken. Hvis kortet man trækker fra bunken give et stik, må man trække fra bunken
  igen. Spillet afsluttes på samme vis som før: Når der ikke er flere kort, tælles stikkene op.

  Differentiering
  Ønsker man at differentiere spillet, anbefaler vi at man blander nogle af par- og sumkortene fra ”Pluspar I 1+1 –15+15” med dette spil, så spillet kommer til at indeholde flere lettere stik. Kortene i ”Pluspar I” har andre farver, så det er let at skille spillene fra hinanden, når man er færdig med at spille. Når man blander de 2 spil, får kortenes ydersider forskellige farver. Det har vist sig, at være uden betydning for spillets afvikling.

Afprøvede materialer!
Skabt af lærere, afprøvet i klasseværelset
Brug for hjælp?
Skriv på info@forlagetvektor.dk eller ring +45 40 152 240
Personlig betjening!
De personer der tager telefonerne pakker også materialet - vi kender din ordre
Updating…
 • Ingen varer i kurven.